На кои новини за община Омуртаг можем да разчитаме по всяко време?

Имате роднини или самите вие сте от Търговище или региона?

Ако се интересувате от целия район по една или друга причина и търсите на кои новини за община Омуртаг от Targovishtebg.com можем да разчитаме по всяко време, то отговорът няма да закъснее на страниците на Targovishtebg.com. Всичко ново и любопитно от съвремието, може да бъде намерено само на едно място, а за всичко старо, като история и забележителности – най-добре е да посетите града лично. Какво може да се види в Омуртаг? Още със самото влизане в града, можете да се отбиете до Авиационния парк, където се пазят три самолета на Алексансър Александров, както и част от ракетната установка на втория български космонавт.

На кои новини за община Омуртаг можем да разчитаме по всяко време?

А. Александров излита на борда на космически кораб „Союз ТМ-5“ през 1988г. на 7 – ми юни, което е и повод празникът на града да се чества именно на тази дата. Скафандърът на космонавта може да се види в Историческия музей, където могат да бъдат видени още близо 400 експоната. Освен да се разходите из стария гради да се влеете във възрожденските времена, което няма да ви е никак трудно при вида на запазените къщи от онова време, като тази на Иванка Хаджийска, построена от уста Генчо Кънев, можете още и а посетите известната Мензилишка чешма, построена още през 1779 г.

Може би малко от вас знаят, че на територията на Омуртаг са живели хора още от времето на неолита. Между близките села Овчарово и Руец е открито и напълно изследвано неолитно селище, което можете да посетите и да започнете историческата си обиколка от там. Самите находки от селището могат да се видят в Регионалния историческия музей в Търговище. Освен актуални новини за община Омуртаг, които можете да намерите на страниците на Targovishtebg.com, за най-пълноценно преживяване на всички красоти и културни забележителности, можете да посетите града и неговия китен край лично. Опитайте да усетите от духа на миналото, съсредоточено в една малка част от дланта, наречена България.