Кога Ветрен и Банево стават квартали на град Бургас?

Къщи във Ветрен и Банево: Кога тези села стават част от град Бургас?

Днешната територия на кварталите Ветрен и Банево са населени още в дълбока древност от траки, римляни, византийци и други местни племена. В ново време тук пристигат заселници през 1920 г. и оттогава насам двете селища се превръщат в добре организирани села. Будните жители на двете села многократно са отправяли искане до ръководството на град Бургас да бъдат признати за квартали на града. Искането им бива удовлетворено през януари 2009 г. От този момент нататък Ветрен и Банево вече се считат за квартали на град Бургас.

Какви са ползите от административното присъединяване на Ветрен и Банево към Бургас?

С присъединяването на двете населени места към град Бургас, двата квартала получиха възможността да подобрят качеството на живот на местните жители. Възможностите за работа в кварталите се увеличи, а хората имат повече шансове да участват и в обществения живот на Бургас.

От друга страна семействата с малки деца и младежите, които живеят в тези два квартала, вече имат възможност да използват редовния градски транспорт, вместо да чакат по-скъпия нередовен междуградски транспорт, за да пътуват до центъра на града. Така с тази промяна кварталите Ветрен и Банево се превръщат в пълноправни райони на град Бургас, които могат да се възползват от всички предимства, които големият град може да даде. Това дава възможност и на самия Бургас да расте по територия и да е конкурентен на най-големите градове в България.

Нарастване на популярността на къщите във Ветрен и Банево

Имайки предвид присъединяването на тези два района към град Бургас и всички предимства, произтичащи от това присъединяване, не е чудно защо популярността обявените за продан къщи във Ветрен и Банево нараства. Все повече хора, включително и чуждите инвеститори, правят планове да закупят къщи в тези райони.

Присъединяването на Ветрен и Банево към Бургас не е единственото предимство, което привлича вниманието на инвеститорите. Районът привлича също и с изключително добрата си локация, природните забележителности и условията за балнео- и калолечение, което предоставят Бургаските минерални бани. Всичко това оскъпява цената на имотите, предлагани в тези два квартала. От друга страна къщите във Ветрен и Банево представляват ценна инвестиция, която многократно ще се възвръща във времето.