Къде в София има хубав средиземноморски ресторант с ниски цени?

Както знаем, средиземноморската кухня е една от най-здравословните в света.

Разбира се, това се дължи на нейната основна съставка – рибата, която е считана от множество експерти за здравословна, поради ниското съдържание на мазнини. Освен това тя е и богата на протеини и витамини, което я прави перфектна за нас.

Разбира се ръка за ръка с рибата, върви и зехтинът, който е толкова вкусна и основа популярна съставка на всяко едно средиземноморско ястие. Той винаги е препоръчван пред олиото и е считан за доста по-здравословен.

средиземноморски ресторант

Едни от най-популярните риби и морски дарове, които можете да откриете в един средиземноморски ресторант са скариди, калмари, сьомга, октоподи, ципури и други. Скаридите например са доста често срещани при приготвянето на салати с морски дарове и считащи се за морски деликатес, са и с висока цена. Те могат да се консумират по всякакъв начин, както варени, така и пържени, задушени или печени. Във всеки един средиземноморски ресторант, можете да откриете невероятни предложения на скариди, например с чесън и бяло вино, което е едно от най-популярните.

Другото класическо ястие за всеки един средиземноморски ресторант са пържените калмари, които въпреки че не са от най-здравословните, поради това, че са пържени, са много вкусни и любими за всички нас. Те могат да се комбинират с различни видове сосове, сол, лимон, като вкусът им е несравним. Пастата например, също се комбинира доста добре с калмари.

И ако вече ви се доядоха всички тези вкусотии, отидете право в средиземноморски ресторант Olive’Sea в гр.София, намиращ се в хотел Оливс. Там ще се потопите мигновено в морската обстановка, а вкусните предложения бързо ще се превърнат във ваши любими. Затова не чакайте, а отидете още сега. Ако желаете да направите резервация или имате други въпроси, можете да се свържете с тях на тел.: 0882-444-140 или 02-963-2004, както и на email: restaurant@oliveshotel.com. Посетете сайта им OliveSea.bg, за да разгледате невероятния интериор!