Как перфораторите улесняват всяка една ремонтна дейност у дома?

Необходимостта от извършване на ремонтни дейности у дома, често се случва.

Където и да живеем, било то в къща или в панелен блок, то дори и най-добрите инструменти да закупим, ако не знаем как да ги използваме правилно, няма да можем да свършим това, което искаме.

Едни от най-често търсените инструменти за употреба в домашни условия, това са перфораторите. Причината може би е, че тяхното приложение е широкоспектърно и те могат да бъдат използване за много и различни неща. Перфораторът по принцип е преназначен да работи в голяма част върху бетон. Със своите бавни обороти, мощност и тегло, може да го ползвате за пробиване на бетонен материал. Отделно обаче, ако понякога ви се налага да пробиете и нещо друго, той ще ви свърши чудесна работа. Перфораторът е перфектен за пробиване на отвори в твърди материали.

Перфораторът е електроинструмент, който с въртящ се работен инструмент е подходящ за пробиване и къртене в зидария, бетон и камък. За разлика от ударните бормашини перфораторите са оборудвани с вграден електропневматичен ударен механизъм, който не зависи както е при ударната бормашина от натиска на работещия. Така енергията на удара на перфоратора е значително по-висока, така че особено бетонът може да се обработва много по-лесно. Обикновените перфоратори тежат около 2 килограма, те могат обаче – в зависимост от трудността на работата – да тежат до 27 килограма.

Но разбира се, нещата не се изчерпват само до закупуването му, вие трябва да знаете и как да го използвате. Има някои важни неща, за които е добре да сте информирани преди да действате. Едно от тях е например, че функцията за изключване на ударното движение при перфораторите и ударните бормашини позволява също и пробиване в дърво или стомана. Това се отнася за продуктите на един от доказалите се като най-добър бранд – BOSCH.

перфоратор

Други важни неща при използването на перфоратори, особено ако става дума за къртене, това е да носите винаги защитни очила, защото отчупващи се части могат да влязат в окото Ви. Също така при започване на самото изсичане, трябва да изсечете най-напред водещ жлеб и след това изсичайте докрай. Разбира се, ние не сме на 100% професионалисти в тази сфера, но има хора, които са и могат да ви насочат правилно, като ви посъветват и помогнат в избора на перфоратори.

Те са от фирма Профи Плюс и са истински професионалисти, които си разбират от работата. Може би се чудите къде да намерите техните професионални инструменти и машини, затова направо ще ви кажа. Фирмата се казва „Профи Плюс“ и се намира физически в гр.София, ж.к. Младост 1, бул. Йерусалим, бл. 51 А, но за тези от вас, които желаят можете да направите и поръчка онлайн. Можете да се свържете с екипа на магазина на телефон 02 974 46 07 или мобилен 0 888 444 031, както и на e-mail profiplus@mail.bg или facebook страница ProfiPlusLTD. Те разбира се имат свой онлайн магазин на адрес ProfiPlus.bg, където спокойно можете да разгледате всички предлагани от тях продукти.

Перфораторите на Bosch ще ви улеснят много: С тях можете да направите малки отвори в стената, да прокарате кабелни канали или да изкъртите фаянсови плочки. Доверете им се и ще останете доволни!