Има ли медикаменти за справяне с паник атаките?

Всеки, който е попадал в ситуация, която се усеща, като загуба на живота и която не е свързана с никакъв физиологичен проблем, е запознат или е изправен пред състоянието, наречено „паник атака“.

Модерно понятие, което все повече се употребява, но само тези, които са го изпитали знаят колко е мъчително. Внезапна загуба на контрол над тялото със сърцебиене и изтръпване, вкочаняване на крайниците и изпотяване … това са само част от неприятните симптоми, които наподобяват сърдечен проблем, но ако такъв не е идентифициран, както и ако лекарите не могат да обособят физическа причина, най-вероятно се касае за паник атака.

Има ли медикаменти за справяне с паник атаките?

Паник атаките се появяват рязко и неочаквано и са с продължителност между 5 и 20 или 30 минути. Има паник атаки, които настъпват за секунди, но са не по-малко плашещи. Страхът от страха по време на паник атаката, както и страхът от появата на следваща атака, може да предизвика действително появяване на нови и нови атаки и да се стигне до паническо разтройство. Само този, който не е изпитвал нещо подобно не може напълно да разбере какво означава да усетиш, че умираш, както най-често описват състоянието тези, които са го преживели.

Има ли медикаменти за справяне с паник атаките? Има, но те не са решение на проблема. Никакви помощни вещества не могат да ви помогнат, а ключът е в разгадаването на причините, които са индивидуални за всеки. Това може да бъде внезапна промяна в живота, стресово събитие, травма в настоящето или в далечното минало, както и потискане на емоции. Същината може да се разбере с работа със себе си, със срещи с терапевт, а има и редица техники за предотвратяване на паник атаките. Различните продукти на билкова основа, каквито се предлагат в Nutrivision.bg са възможност за временно облекчение, но следва да се приемат само след лекарско предписание. Реалният успех, обаче се състои в личната среща с проблема и със страха, който е преодолим, доказали са го мнозина. Приемането на състоянието и споделянето му е сериозна крачка към разрешаването на състоянието, уверете се сами.