Как се употребява свежата спирулина?

Колкото по-натоварено става ежедневието ни, по отношение на задачите и отговорностите, наред с увеличаване на стреса навън, толкова по-често се замисляме за начините, по които да помогнем на организма си да се справи максимално добре.

Както за здравето си, често ни се налага да мислим и за своето настроение и енергия, която понякога значително намалява, изсмукана от лошия въздух или вредните храни, с които се храним в бързината. Не случайно започват да се появяват все повече алтернативни варианти или полезни храни, които стават известни, като супер храни. Такова е познатото водорасло спирулина на https://spirulina.bg/, което набира популярност през последните десетилетия в голяма степен в Европа, а в напоследък и у нас.
Как се употребява свежата спирулина?
Вече почти всеки е чувал за спирулина или е виждал прахообразния и вариант или във вид на таблетки, които до скоро се поръчваха от чужбина. За радост, всичко това вече е достъпно и по нашите ширини и нещо повече, вече можем да намерим свежа спирулина, произведена в био ферма България. Благодарение на специална технология и пречистена хранителна среда, този вид водорасло може да достигне до нас в пълноценна форма за няколко дни след поръчката.

Как се употребява свежата спирулина? За да можете да се насладите на нейния пълен потенциал, то е добре да знаете, че успешно можете да я добавяте към студени ястия и напитки. Всяка топлинна обработка намалява от качествата и и не случайно свежата спирулина е в в пъти по-полезна, отколкото на прах. Чудесно се вписва към различни фрешове, смутита, като дресинг за салати или към киселото мляко. Достатъчно са между една и три лъжици на ден, като могат да се приемат по всяко време, както по време на храненето, така и самостоятелно. Тъй като става дума за био продукт, то той не издържа твърде дълго, поради което е добре да се консумира до 2 -3 седмици след получаването. Ако желаете да запазите по-дълго време суперхраната, можете да я замразите, като е препоръчително след това, преди употреба да сне се размразява напълно, за да не намалеят качествата и. Вижте подробности в spirulina.bg и изберете как да започнете с по-добрата грижа за организма и съответно за настроението си.